Pot să mă îmbolnăvesc numai din cauza fricii ?

Da. La nivel instinctual, al celui mai vechi  creier pe care îl ai, creierul reptilian, atunci când ești  în fața unui pericol real și se activează reacția de tipul « luptă sau fugi » , corpul tău eliberează hormonii de adrenalină, cortizol și norepinefrină. Aceștia produc în corp senzații precum : tremuratul mâinilor, hipertensiune, diaree, suprasolicitarea ficatului și a rinichilor, respirație accelerată, transpirație crescută, depresie și atacuri de panică.

Sistemul tău imunitar este în strânsă legătura cu emoțiile tale,  alimentația,  somnul,  respirația, viața sexuală, disciplina minții, vitalitatea fizică.

Nouă zecimi din pericolul pe care îl reprezintă o boală depinde de eliberarea acestei emoții a fricii în întreg corpul sub forma unei paralizii la toate nivelele ființei tale.

Atunci când alimentezi și mai mult această frică prin discuții distructive (bârfe, judecată) privitul știrilor, proiecții mentale, gânduri și griji pentru o situație ireală, începi să te asemeni cu personajele din povestea „Prostia omenească” a lui Ion Creangă.

O situație reală a unui eveniment rămâne o situație reală și atât. A alimenta scenarii și a trăi identificându-te cu un posibil rol pe care l-ai putea avea într-o oarecare scenă iluzorie din viitor, înseamnă a te rupe de prezent și a-ți dirija toată energia vieții într-o direcție a gândurilor deșarte.

Frica, la fel ca și iubirea, este doar o formă de energie care îți tranzitează  la un moment dat existența. La un anumit moment al vieții tale, ca specie a acestei  planete, frica te-a ajutat și te ajută în continuare să faci față unui pericol real. Diferența între acest gen de frică care încetează în momentul trecerii evenimentului care a provocat-o, și frica imaginară, este că aceasta din urmă rămâne prinsă ca un fel de „placă stricată” în circuitele tale energetice și te sabotează storcându-te de rezervele de energie. Speri astfel că păstrând-o aproape de tine, ca pe cel mai bun prieten și sfătuitor, vei fi pregătit și vei ști să acționezi atunci, cândva, dacă se va întâmpla.

Doar că, adu-ți aminte de câte ori în viața ta ai concluzionat că „planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg”. A fi însă conștient, atent, vigilent, într-o poziție de observator al unei situații existente în prezent se dovedește a fi în echilibru cu tine nefiind astfel nici indiferent dar nici posedat de o vibrație joasă, hrană pentru vibrația oricărui virus sau boli care este doar o altă formă de energie.

Te întreb, dragul meu cititor, dacă crezi că pregătirea pentru o viață armonioasă se face din energia uitării de sine sau din recâștigarea aducerii aminte a forței creației acestui Univers, forță care există în tine și care așteaptă doar să te conectezi la ea. Cum ? Prin încredere totală în Grația Divină.

Te invit să testezi pentru doar cinci minute cum se simte asta. Așadar așează-te într-un loc liniștit sau poate în natură, uită de griji, probleme, gânduri, focusează-te să îți simți corpul cum stă, îndreaptă coloana vertebrală, simte-ți inima cum bate, inspiră și expiră conștient numărând până la cinci în timp ce inspiri lent pe nas și expiră apoi la fel în cinci timpi. Continuă procesul respirației conștiente până simți că ai devenit una cu respirația, spațiul însuși, dincolo de orice credințe și judecăți. Simte nemărginirea acum, forța și încrederea, deschiderea și conexiunea cu întreaga lume.

Cu inima larg deschisă ești capabil acum să știi că asta ești TU și că AICI, ACUM, NU EXISTĂ FRICĂ.

În calitate de instructor Hatha Yoga și Dans energetic, sunt aici să te ghidez și să te susțin  pe calea întâlnirii cu ființa unică și perfectă care ești în cadrul cursului de Hatha Yoga online sau la sala din Deva.

Detalii pe https://www.onlineyoga.ro/ sau telefonic  Alina Banu : 0721041609

Urmează în articolul viitor :

Cum te ajută Yoga în gestionarea fricii ?