Str. Oituz 6A, Deva, România Luni - Vineri 18:00-20:00 +40 721 041 609
Ce este Hatha Yoga
//www.onlineyoga.ro/wp-content/uploads/2020/11/hatha1.jpg

Termenul Hatha provine din limba sanscrită și este format din cuvintele ‘’ha’’ = soare și ‘’tha’’ = lună referindu-se la echilibrul dintre plus și minus, pozitiv și negativ, yin și yang, soare și lună, feminin și masculin.

Practica Hatha Yoga are în centrul ei crearea unui ore mai dinamice care antrenează musculatura și oasele cu efect de încălzire în corp pentru tonifiere și dinamism.

Pozițiile fizice (asane) sunt menținute între 3 și 10 respirații cu focus pe aliniamentul corpului și practica stării de atenție în prezent.

Clasa poate să debuteze cu setarea unei intenții personale, continuând cu o secvență de încălzire a corpului care aduce dinamism, flexibilitate, vitalitate, metabolism accelerat, urmează posturile fizice propriu-zise care vitalizează și regenerează coloana vertebrală, glandele endocrine, organele, sistemul nervos.

În continuare atenția este focusată pe practicile de respirație (pranayama) care măresc capacitatea pulmonară, oxigenează creierul și sângele, liniștesc mintea reducând stresul și anxietatea.

Ședința se încheie cu Yoga Nidra, relaxarea yoghină completă, prin care corpul se destinde profund accesând o stare de veghe pentru conștientizarea senzațiilor din corp.

Te invit într-un spațiu intim creat pentru liniște, echilibru, regenerare . Te susțin, te ghidez și îți ușurez pașii. Exerciții fizice și de respirație, meditație, relaxare !

Observaţie: Cursul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, grupele fiind create în funcţie de necesităţile fiecărui cursant. Este necesar să se aibă în vedere dacă există anumite afecţiuni fizice sau boală instalată, să existe aviz medical şi să fiu informată pentru adaptarea orei la specificul situaţiei.
Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteţi de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Politica de confidenţialitate a datelor personale. Detalii
Sunt de acord