🙏 „Yoga înseamnă oprirea fluctuațiilor minții” conform definiției lui Patanjali în Yoga Sutras.
🙏 Yoga este o cale a integrării în care mintea ta, sufletul tău, corpul tău sunt sănătoase, conectate și în armonie una cu cealaltă și cu lumea întreagă.

Atunci când practici Yoga:

✅ ești capabil să îți înțelegi și să îți gestionezi emoțiile;
✅ ai o bună autocunoaștere și poți să te observi astfel încât emoțiile nu mai preiau controlul;
mintea ta devine un ocean de liniște;
corpul tău devine echilibrat: hormonal, metabolic, sistemul imunitar activat, coloana vertebrală flexibilă, activitatea organelor este stimulată, mușchii și oasele tonifiate dar în același timp relaxate;
✅ ai puterea de a alege ce este potrivit pentru tine, puterea de te asuma, de a avea încredere în tine, de a fi integru;
viața ta este mai ușoară și mai fluidă pentru că devii conștient de cine ești astfel încât tiparele și judecățile din jur nu te mai influențează și nu le vei mai folosi nici tu. Cu cât vei renunța la „povești” vei afla calea libertății interioare.

Structura clasei de Yoga:

1. Deschiderea orei prin aducerea atenţiei în spaţiul inimii şi asupra simţurilor;
2. Exerciţii de încălzire, Salutul Soarelui pentru metabolism, imunitate, flexibiliate;
3. Asane (posturi fizice) ce vizează la nivel fizic : flexibilitatea corporală, întărirea şi îndreptarea coloanei vertebrale, posturi de echilibru pentru dezvoltarea atenţiei, posturi pentru întărirea sistemului imunitar, posturi pentru deschiderea coapselor şi întărirea articulaţiilor , posturi pentru echilibrare hormonală, la nivel subtil energetic echilibru, armonie, pace, linişte, blândeţe, curaj, putere personală, voinţă, intuiţie. Asanele sunt păstrate într-o stare de nemişcare şi auto-observare astfel mintea se linişteşte pentru a cuprinde nemărginirea;
4. Pranayama (controlul respiraţiei) defineşte măsura şi rata intrării şi ieşirii aerului precum şi perioada pe parcursul căreia aerul rămâne în organism. Aduce nivele noi de conştientizare oprind distragerile minţii, limitează situaţiile conflictuale din minte pentru a experimenta nivele mai înalte de conştiinţă. La nivel fizic plămânii sunt masați și stimulați pentru a fi folosiți la capacitate mărită. O oxigenare eficientă crește imunitatea corpului și oferă rezistență în fața bolilor;

5. Yoga Nidra – relaxarea yoghină completă conştientă;
Detalii despre tarife şi program pe https://www.onlineyoga.ro/ sau telefonic 0721041609

Cursurile sunt oferite de Alina Banu

Cu o experienţă de 10 ani în dezvoltarea personală, am început practica Hatha Yoga de mai bine de 9 ani. Din anul 2014 sunt Instructor Kids Yoga urmând cursurile JOGAMOKA din Ungaria sub îndrumarea profesoarei Csiki Mariann. Din 2017 sunt Instructor Hatha Yoga pentru adulţi după ce am urmat cursurile Şcolii Bindusar Yoga din India sub îndrumarea profesorului Mukesh Kothari. Anul 2020 aduce certificarea de Instructor Dans Energetic al școlii domnului Ioan Prisecaru, certificarea ca și Doula la naștere având-o ca și profesoară pe Nora Niculescu, precum și specializarea de Formator pentru adulți.

De ce să fiu instructorul tău?

1. Competențe teoretice & practice

Calitatea informației primită direct de la sursă urmând școala Bindusar Yoga din India. Propria mea transformare în decursul celor 9 ani de practică. Îmbinarea teoriei cu practica oferă beneficii imediate în îmbunătățirea calității vieții.
2 . Originalitatea orelor
Fiecare oră este o surpriză cu elemente inedite din Yin Yoga & Restorative Yoga pe care le armonizez cu practici asiatice, șamanice, dans, automasaj, terapie cu vocale, meditație.
3. Blândețe
Te conduc cu răbdare și blândețe prin asane, respirații și explicații personalizate pentru a-ți ușura practica și a te deschide prin relaxare către ființa minunată care ești.
4. Empatie
Sunt împreună cu tine în această călătorie către echilibru. Îți împărtășesc din pașii mei și din provocările care îmi sunt oglinzi de transformare. Procesul continuă pentru fiecare, iar împreună este mai ușor.