Nervul vag este cel mai important nerv de care s-ar putea să nu știi că există!

Este un pachet lung și sinuos de fibre senzoriale și motorii care conectează trunchiul cerebral la inimă, plămâni, intestine. De asemenea, are ramuri care interacționează cu ficatul, splina, vezica biliară, uretra, organele genitale, gâtul, urechile, limba și rinichii. Ne hrănește centrul nervos involuntar – sistemul nervos parasimpatic – și controlează funcțiile inconștiente ale corpului, cum ar fi:

– menține frecvența cardiacă regulată

– digestie

– respirație

– transpirația

– reglarea tensiunii arteriale și echilibrul glucozei în sânge

– ajutată funcția generală a rinichilor

– stimulează secreția de salivă / lacrimă

Potrivit dr. Justin Hoffman, medic naturist autorizat: „Fără nervul vag, funcțiile cheie care ne mențin în viață nu ar fi menținute”

Nervul vag are fibre care ajung practic la toate organele noastre interne. Gestionarea și procesarea emoțiilor se face prin acest nerv între inimă, creier și intestine. Acest lucru explică o reacție intestinală puternică la stări emoționale intense.

Disfuncțiile nervului vag pot duce la o serie întreagă de probleme precum obezitate, bradicardie (insuficiență cardiacă), dificultate la înghițire, sincopă, patologii gastro-intestinale, tulburări de dispoziție, deficit de vitamina B12, inflamație cronică .

Dimpotrivă, stimularea nervului vag a arătat o îmbunătățire în anumite condiții, cum ar fi:

– Anxietate

– Patologii cardiace

– Tinnitus

– Obezitatea

– Dependențe

– Migrene

– Alzheimer

– Permeabilitatea intestinală

– Circulație sanguină slabă

– Tulburarea dispoziției

 

Sursă imagine

Puțină anatomie

Nervul vag este cel mai lung dintre cei 12 nervi cranieni. Aproximativ 80% din fibrele sale transportă informații din corp în creier. Restul de 20% merg în direcția opusă, trimițând semnale din creier către corp. Folosește acetilcolina ca neurotransmițător, care stimulează contracțiile musculare din sistemul nervos parasimpatic. Un neurotransmițător este un fel de mesager chimic care transmite informații sistemului nervos.

De exemplu, dacă creierul nostru nu ar putea comunica cu diafragma prin intermediul acetilcolinei, atunci ne-am opri din respirație.

Anumite substanțe, cum ar fi Botox și metale grele, pot interfera cu producția de acetilcolină. Se știe că botoxul scade excitabilitatea nervului vag. Mercurul blochează acțiunea acetilcolinei. Când mercurul se leagă de proteina tiol din receptorii mușchilor inimii, acesta nu mai poate primi impulsul electric din nervul vag pentru contracție. Urmează probleme cardiovasculare.

Deteriorarea nervului vag poate fi cauzată și de diabet, alcoolism, infecții ale căilor respiratorii superioare. Stresul poate inflama nervul, la fel și oboseala și anxietatea.

Se consideră, de asemenea, că dieta este importantă, deoarece consumul de grăsime și zahăr reduce sensibilitatea la nervi.

O emoție în burtă

Sistemul nervos enteric (ENS) care acționează funcția tractului gastrointestinal, comunică cu sistemul nervos central (creierul se leagă) prin nervul vag. ENS este uneori numit al doilea creier!

Menținerea sănătoasă a joncțiunilor intestinale și a nervului vag afectează sănătatea noastră mentală. Un studiu a arătat cum antibioticele ne pot face agresivi atunci când ne perturbă flora intestinală.

10 modalități de stimulare a nervului vag pentru o sănătate mai bună

1) Aveți relații sociale pozitive Într-un studiu, participanții au avut gânduri pline de compasiune față de ceilalți, repetând în tăcere fraze pozitive despre familia / prietenii lor. Comparativ cu grupul de control, meditatorii au arătat o creștere generală a emoțiilor lor, cum ar fi seninătatea, bucuria și speranța. Aceste gânduri pozitive față de ceilalți duc la îmbunătățirea funcțiilor vagale.

2) Frigul Expunerea la frig, cum ar fi dușurile reci, de exemplu, stimulează nervul vag! Studiile arată că, pe măsură ce corpul tău se adaptează la frig, sistemul de fugă sau de luptă (simpatic) scade și activitatea sistemului parasimpatic crește (odihnă, digestie). Orice formă de expunere la frig, băut chiar și apă foarte rece, va ajuta la activarea nervului vag.

3) Gargară Iată un alt remediu casnic: Gargară stimulează mușchii palatului și, prin urmare, nervul vag.

4) Cântați Bâzâitul, scandarea mantrelor, imnurile ar fi bune pentru sănătatea ta! Cântatul este ca și cum ai iniția o stimulare vagală care emite valuri relaxante. Cântând în partea de sus a plămânilor lucrează mușchii din gât, care activează nervul vag. De asemenea, s-a descoperit că cântatul mărește oxitocina, cunoscută și sub numele de hormonul iubirii, deoarece îi face pe oameni să se simtă apropiați unul de celălalt.

5) Masaj Vă puteți stimula nervul vag prin masarea picioarelor, ceea ce poate ajuta la scăderea ritmului cardiac. De asemenea, vă puteți masa de-a lungul gâtului de-a lungul arterelor carotide pentru a elibera tensiunea.

6) Râdeți Bucuria și râsul sunt metode imune naturale. Râsul stimulează nervul vag!

7) Practicați Yoga sau Tai Chi Ambele cresc activitatea sistemului parasimpatic în general. Studiile au arătat că yoga crește GABA, care sunt neurotransmițători liniștitori pentru creier. Cercetătorii cred că acest fenomen este produs de stimularea fibrelor aferente nervului vag. Acest lucru este deosebit de bun pentru persoanele cu anxietate sau depresie.

8) Respirați încet și profund Inima și gâtul conțin neuroni care au receptori numiți baroreceptori. Ei detectează tensiunea arterială și transmit semnalul către creier. Respirația profundă activează valul care se conectează la inima ta pentru scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Respirația lentă cu un timp de inspirație / expirare similar crește sensibilitatea baroreceptorului și activarea vagală. Respirația de aproximativ 5/6 ori pe minut poate fi foarte utilă.

9) Practicați exercițile fizice Exercițiile fizice măresc hormonul de creștere al creierului, sprijină mitocondriile creierului și ajută la prevenirea declinului cognitiv. Exercițiile ușoare stimulează fluxul intestinal, ale cărui mesaje sunt transportate prin nervul vag.

10) Învațățați să vă relaxați Învățarea relaxării ar trebui să fie primul lucru la care să lucrezi !!!

Traducere text https://www.pelouin-chiropracteur.com/blog/articles/10-facons-de-liberer-les-pouvoirs-du-nerf-vague

 

Vino să practici YOGA ONLINE sau la sala din Deva pentru stimularea nervului vag 

Detalii la 0721041609

Alina Banu: instructor Hatha Yoga certificat de școala Bindusar Yoga din India cu experiență de practică 8 ani